Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Nevada 2012

Imatges relacionades

  • Escut Palau

    Escut Palau

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CUP PER A L'ELABORACIÓ D'UN PLA D'HABITATGE 2018-2024

5 d'abril de 2017

L'actual crisi ha impactat de manera dramàtica en la vida de milers de persones, que a causa de dificultats econòmiques sobrevingudes no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques.


Actualment, sense haver-se solucionat encara ni les causes que ens van dur a aquesta crisi ni les seves conseqüències, s'està percebent una nova pressió inflacionària en el mercat de lloguer i de compra d'immobles que està creant una segona onada de misèria sobre una societat encara ferida.


Les administracions locals, com sempre, són les que reben en primera instància l'impacte social d'aquesta situació, en tant que les més properes a la ciutadania, i són elles les que han de fer front a aquesta emergència amb celeritat per impedir més desgast social.


La manca d'un Pla d'habitatge a Palautordera ens deixa a la intempèrie i sobretot no fixa una agenda a seguir per a poder fer front a aquests grans reptes que ens trobem i ens trobarem, deixant-nos sempre a la simple reacció després que els problemes sorgeixin.


Des de la CUP-PC creiem que aquest és un tema que s'ha d'abordar amb el màxim de suport de totes les forces polítiques del consistori, ja que els governs poden canviar mentre que els reptes segueixin posant a prova la determinació envers la lluita contra la pobresa de les institucions.


L'impuls del lloguer ha de ser una prioritat del municipi així com complir amb els percentatges de lloguer social que ha de tenir el poble. És per això que necessitem repensar les relacions de l'Oficina d'Habitatge del Baix Montseny i com podem treure més profit de la mateixa o pensar en la necessitat de treballar més en l'àmbit municipal.


Per tot això, el Grup Municipal CUP proposa al Ple de l’ajuntament l’adopció dels acords següents:


Primer.- Realitzar un pla d'habitatge de Palau 2018-2024 en els propers 9 mesos.


Segon.- Reformular i repensar la relació de Sant Maria de Palautordera amb l'Oficina d'Habitatge del Baix Montseny, fent-la més útil per a impulsar un mercat de lloguer segur per a llogaters i propietaris del municipi.


Tercer.- Impulsar protocol per les diferents situacions de risc i vulnerabilitat que es puguin donar al municipi.


Quart.- Crear en un fulletó informatiu explicant el protocol per donar d'alta al padró a les persones que ho solicitin.


Cinquè.- Impulsar campanyes de conscienciació i informació a través dels mitjans disponibles (ràdio, web, revista i pantalles).


Sisè.- Impulsar la creació d'un Consell Municipal d'Habitatge, en el que hi tinguin cabuda tots els actors que puguin aportar propostes, informació i coneixement, com els representants de les diferents formacions polítiques, l'ajuntament o representants de llogaters i propietaris.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona