Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Matagalls - Turó de l'Home

Documents relacionats

Imatges relacionades

  • Tinença responsable

    Tinença responsable

EL TEU GOS, LA TEVA RESPONSABILITAT

22 de novembre de 2019

A conseqüència de l’augment del nombre d’excrements de gossos a la via pública, l’Ajuntament  recorda l'obligació dels propietaris dels gossos que en recullin els excrements, ja sigui en voreres, escocells, parterres, zones enjardinades o àrees de gossos. Són moltes les queixes  rebudes per part dels veíns cansats de trepitjar o trobar excrements davant la porta de casa.

 

No recollir les caques suposa problemes de salubritat.  Segons dades estadístiques, 3 de cada 10 mascotes tenen paràsits i el 30 % de les mascotes es troben sense desparasitar, convertint-se en un perill tant per als seus amos com per a qualsevol persona que estigui en contacte amb ella o amb la seva matèria fecal. Conseqüentment cal cuidar tant la salut de les nostres mascotes, així com recollir-ne els excrements.

 

També suposa molèsties i males olors, així com problemes de convivència i de respecte per l’entorn. Quan surtis a passejar amb el teu gos, pensa a portar la bossa per recollir els excrements. Qualsevol bossa va bé! Pots fer ús de les papereres especials o dipositar-los a les papereres o  contenidors de deixalles habituals.  

 

Tenir un animal de companyia també comporta l'obligació per part del propietari de censar-lo i xipar-lo. Tenir els animals degudament censats i xipats ajuda a tenir un major control sobre les pèrdues i abandons de gossos, que cada vegada són més nombrosos al municipi. Per censar el gos només heu d’acudir a l’Ajuntament on s’inscriurà gratuïtament el gos al cens municipal d’animals domèstics, i s'entregarà una xapa censal municipal que s'ha de col·locar de forma permanent a la corretja o collar de l'animal per circular per la via pública. A la xapa caldrà afegir-hi el nom i el telèfon del propietari per facilitar la recuperació per part del propietari en el cas que l’animal s’extraviï o es perdi. Actualment, en el cens municipal hi ha censats  26 gats i 572 gossos, 35 dels quals són potencialment perillosos.

 
Quan passegem, els gossos han d’anar lligats, i en el cas dels gossos potencialment perillosos també han d’anar amb morrió. Les úniques zones de l’espai públic on està prohibida la presència de gossos i que cal respectar són les zones infantils de joc dels parcs i les zones enjardinades, on nens i nenes puguin gaudir de l’espai amb garanties de salubritat.   

 

Et convidem a contestar, amb un toc d'humor, la següent enquesta: clica aquí.

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona