Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Biblioteca Ferran Soldevila

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

  • Generalitat de Catalunya

    Generalitat de Catalunya

EL GOVERN PUBLICA LA GUIA I EL MANUAL BIM PER APLICAR AQUESTA METODOLOGIA EN LES LICITACIONS DE DETERMINATS CONTRACTES D'OBRA CIVIL I D'EDIFICACIÓ

8 de juliol de 2019

El Govern ha incorporat la metodologia Building Information Modelling (BIM) en determinats contractes d’obra civil i  d’edificació promoguts per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. El BIM és un sistema de treball virtual en 3D on col·laboren de forma contínua els diferents agents que participen en el cicle de vida de les obres i es pot emmarcar en l’Estratègia Europa 2020, per aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador que garanteixi alhora un ús més eficient dels recursos públics.
 
La Comissió Interdepartamental BIM va aprovar el juny passat la Guia BIM i el Manual BIM de la Generalitat; el primer document defineix el marc que contextualitza els objectius a assolir amb la nova metodologia i el segon concreta els processos i activitats que cal realitzar utilitzant models BIM. Aquests documents estan publicats a territori.gencat.cat/bim per a la seva consulta.
 
Així, ha entrat en vigor l’obligatorietat d’aplicar la metodologia BIM a tots els contractes que es publiquin a la plataforma de contractació tant pel que fa a l’obra civil com d’edificació i  a obres de nova construcció com de rehabilitació, promoguts per la Generalitat que tinguin un valor estimat o superior a l’establert pels contractes subjectes a regulació harmonitzada. Es tracta d’aquells contractes amb un valor estimat (en general, pressupost de licitació sense IVA) a partir de 5,5 MEUR. Per als contractes d’un valor inferior, el model BIM serà un criteri a valorar en els plecs.
 
D’altra banda, l’òrgan de contractació podrà considerar el BIM un requisit en els contractes d’actuacions que tinguin un import de licitació inferior als 5,5 MEUR però que, per la seva singularitat, utilitzar aquest model pot comportar majors rendiments.
 

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona