Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Reciclatge

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

  • Via Empresa

    Via Empresa

QUÈ ÉS EL REGISTRE DE JORNADA ?

10 de maig de 2019

A partir del pròxim 12 de maig, quan arribem a la feina, haurem de –si és que no ho fèiem ja- "fitxar". I és que aquest 12 de maig finalitza el termini que tenien totes les empreses per adaptar-se i establir els sistemes necessaris per registrar l'horari de totes les persones treballadores.

 

L'obligació de registrar la jornada de treball ha estat introduïda pel Real Decret-Llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, publicat al Butlletí Oficial el passat mes de març i que modifica l'article 34.9 sobre jornada de l'Estatut dels Treballadors.

 

La modificació de l'article 34.9 de l'ET respon, tot i que no de forma completa, a una demanda històrica per part de la UGT de Catalunya, que és la implantació del control horari com a instrument de coneixement i seguiment de la jornada real de les persones treballadores, per tal d'evitar els excessos, els perllongaments innecessaris i els incompliments de jornada que fins ara s'han anat produint en moltes empreses i en molts sectors.

 

Les dades són clares i refermen el nostre posicionament: a Catalunya, el 60,2% de les persones ocupades treballen més de 40 hores a la setmana; i concretament, el 10,25% de les persones ocupades treballen més de 45 hores a la setmana.

 

El canvi normatiu determina que serà la negociació col·lectiva (o l'empresa, en defecte de representació sindical), qui ha de garantir el registre diari de la jornada laboral.

 

Un cop més, la negociació col·lectiva és la clau de les relacions laborals en el si de qualsevol empresa, i és per això, que la UGT de Catalunya, un cop més per intentar donar solucions, ha redactat una clàusula tipus que ha fet arribar a totes les persones negociadores perquè puguin incloure-la en els seus convenis col·lectius, mentre en el si de la Comissió de Seguiment de l'Acord Interprofessional de Catalunya negociem i consensuem entre tots els agents socials més representatius de Catalunya.

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona