Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Biblioteca Ferran Soldevila

Imatges relacionades

  • Rosella

    Rosella

DESPERTAR DE LA PRIMAVERA

1 d'abril de 2019

L'arribada de la primavera, l'augment de les temperatures i de la durada del dia, així com les pluges primaverals, anima a plantes i herbes a crèixer.

 

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, ja fa uns anys que  ha apostat per traslladar a la jardineria urbana de places, carrers i zones verdes el concepte de sosteniblitat, reduïnt  l’ús de substancies agrotòxiques com son els herbicides i altres substancies químiques utilitzades pel control de plagues en els espais públics, per aconseguir així uns espais més saludables, segurs, i que no contaminen l’aigua o el terra, es a dir, més respectuosos amb el medi ambient.

 

Fins fa sis anys, es feien sevir herbicides, ja sigui per eliminar les herbes que creixen entre les rajoles de les voreres o per mantenir espais dels parcs sense herbes. Alhora de substituir l’ús d’herbicides, en els parcs, s’ha optat majoritàriament per deixar créixer l’herba en les zones de sauló i anar-les segant per transformar a poc a poc lo que era una catifa marró en una de verda.

 

En els petits espais que hi ha entre rajoles de vorera, s’hi acumula aigua i petites quantitats de terra, de forma que les herbes hi creixen fàcilment. Aquests espais ja tampoc s'herbiciden  i es retiren les herbes manualment. Això vol dir que els espais no sempre estaran implacables, no obstant podrem gaudir d’un espai públic més saludable.

 

Pel pugó i altres plagues que afecten els arbres del poble, també es treballa al màxim amb productes biològics, els quals a curt termini no son tan efectius, però a mig i llarg termini donen molt bons resultats, donat que ajuden a restablir l’equilibri i així la plaga poc a poc va essent controlada pels altres insectes o animals que l’alimenten de la plaga.

 

També et pots informar a twitter seguint @mediambpalau

 

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona