Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Cigonyes

Imatges relacionades

 • El que cal evitar

  El que cal evitar

EL MOSQUIT TIGRE

1 de juny de 2018

Ja ha començat a criar i a picar el mosquit tigre. Està a les nostres mans frenar-ne la proliferació evitant donar-li punts on criar.

 

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes, i pica de dia. La seva presència és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella.  A Palau  ja  fa uns anys que ha arribat. 

 

Donat que no es pot eradicar, el que està a les nostres mans és intentar controlar-ne la població evitant que pugui criar, per així evitar-ne les picades, al ser aquest mosquit un vehicle que pot transmetre malalties com el Chikungunya, Dengue o ZikaPer a això, cal eliminar els punts d’aigua on poden créixer, qualsevol massa d'aigua petita i estancada com bidons, gerros, plats de testos, cubells o altres tipus de recipients.

 

Com distingir ràpidament el mosquit tigre?

És de mida mitjana o petita (al voltant d'1 cm o poc més), té ratlles blanques sobre fons negre a tot el cos, potes incloses, és insistent, i pica de dia.

 

Què s’ha de fer per prevenir-ne l'expansió?

 • Posar sota cobert tots aquells objectes i contenidors en els qual es pugui acumular aigua. En el cas d’elements fixos i objectes que no es puguin retirar, s’hauran de revisar atentament almenys dos cops per setmana i procedir a eliminar qualsevol acumulació d’aigua, netejant els recipients i evitant que es tornin a omplir.
 • En els casos en què es consideri imprescindible tenir algun tipus de recipient amb aigua i a l’exterior, caldrà que aquests es mantinguin tapats, mitjançant una tapa o una tela mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).
 • En el cas concret de les basses o piscines, cal actuar de manera que l’aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquit tigre, procedint amb alguna de les següents actuacions: clorar l’aigua (en el cas de les piscines), introduir peixos en el cas de les basses (per exemple Cyprinus carpio, carpa comuna), o bé col·locar una tela mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima) que cobreixi completament la superfície d’aigua.

clica!

 

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona