Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Reciclatge

Imatges relacionades

  • Mosquit tigre

    Mosquit tigre

S'ALLARGA LA TEMPORADA DEL MOSQUIT TIGRE

8 de novembre de 2018

A causa del canvi climàtic, la temporada del mosquit tigre s'ha allargat. Fins que la temperatura no baixa dels 10ºC, el mosquit tigre pot seguir reproduint-se 

 

Donat que l'únic mètode de lluita eficaç per reduir la població de mosquit és eliminant els punts de cria, i es calcula que més del 90% d'espais on cria es troben en espais privats, és imprescindible  la tasca de control en jardins, terrasses i balcons, evitant tenir recipients amb aigua.

 

Penseu que aprofiten qualsevol petita quantitat d'aigua acumulada per pondre els ous. Vigileu, també, amb els aires condicionats perquè, sovint, l'aigua que surt fa cap a un recipient on el mosquit tigre aprofita per pondre els ous. En aquest cas, ho hem de protegir amb una bona tela mosquitera. Si no ho feu, en qüestió de pocs dies, tindreu una autèntica plaga de mosquits al vostre voltant. També és habitual veure  néixer mosquits tigre als peus de molts para-sols.  Embornals, recipients d'aigua dels animals, plats del testos d'aigua ... son espais que si disposen d'aigua durant 3 dies, es suficient perquè en neixin mosquits.

 

Penseu que el mosquit si neix en un lloc on estigui bé, no se’n mourà. Si troba un ambient amb força calor i humitat s’hi quedarà. No obstant pot arribar a viure en un radi d’acció d’uns 300 o 400 metres.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona