Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Reciclatge

Imatges relacionades

 • Inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

  Inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

 • Inauguració carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

  Inauguració carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

 • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, signant el llibre d'Honor. Foto: Jordi Torras Vasco

  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, signant el llibre d'Honor. Foto: Jordi Torras Vasco

 • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, signant el llibre d'Honor. Foto: Jordi Torras Vasco

  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, signant el llibre d'Honor. Foto: Jordi Torras Vasco

 • Inauguració de l'aparcament segur de bicicletes a l'estació. Foto: Jordi Torras Vasco

  Inauguració de l'aparcament segur de bicicletes a l'estació. Foto: Jordi Torras Vasco

 • Inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

  Inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

 • L'alcalde Jordi Xena en la inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

  L'alcalde Jordi Xena en la inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

 • Descoberta d'una placa en la inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

  Descoberta d'una placa en la inauguració del carril bici. Foto: Jordi Torras Vasco

 • Alcaldes del Baix Montseny en la jornada inaugural del carril bici. Foro: Jordi Torras Vasco

  Alcaldes del Baix Montseny en la jornada inaugural del carril bici. Foro: Jordi Torras Vasco

EL CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT INAUGURA EL CARRIL BICI I L'APARCAMENT SEGUR DE BICICLETES DE L'ESTACIÓ

6 d'octubre de 2018

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha inaugurat avui la via per a ciclistes i vianants que el Departament ha construït per a connectar l’estació de tren de Santa Maria de Palautordera i el nucli urbà, separats per dos quilòmetres. La nova via  discorre al llarg de la carretera BV-5301, i ha comptat amb una inversió de prop de 740.000 euros. Aquesta obra s’ha complementat amb la construcció d’un recinte tancat i segur per a l’aparcament de bicicletes.

 Així, aquesta actuació permet, d’una banda, una circulació segura i ordenada de vianants i ciclistes entre el nucli urbà i l’estació de Rodalies, i, de l’altra  promou la intermodalitat entre els diversos mitjans de transport sostenibles, alternatius al vehicle privat. En aquest sentit, el conseller Calvet ha remarcat que “tot forma part d’aquesta estratègia per fer que a Catalunya la bicicleta sigui un mitjà de transport estructural”. Ha explicat que, “encara que la lluita contra el canvi climàtic de vegades ens quedi com un concepte llunyà, és amb petits gestos com aquests i arreu del territori que aconseguirem fer front al canvi climàtic”.

 La nova via ciclista, de dos quilòmetres de longitud i tres metres d’amplada, discorre en paral·lel a la BV-5301. El vial, que està asfaltat i comptarà amb il·luminació, està separat de la calçada de la carretera per una distància mínima de tres metres en la major part del traçat. Per encabir la via ciclista al seu tram inicial, s’ha hagut de desplaçar la traça de la carretera al llarg de 460 metres, tot evitant, així, l’afecció al talús arbrat contigu.

 L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera serà l’encarregat de gestionar i mantenir posteriorment la via ciclista i l’aparcament segur de l’estació, segons el conveni signat amb el Departament.


Aparcament segur per a bicis

 Per a facilitar la intermodalitat a l’estació ferroviària, a més, el Departament ha disposat com a prova pilot un espai tancat per a l’aparcament de bicicletes particulars, sobretot adreçat a les persones residents, de manera que els usuaris del tren poden guardar la seva bicicleta de manera segura mentre fan els seus desplaçaments a altres municipis.

 El recinte té 28 places per aquestes bicicletes, que es podrien incrementar en el futur fins a 42 si la demanda ho requerís. servei, de caràcter gratuït, cal registrar-se prèviament mitjançant l’aplicació mòbil PVerde o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

 Addicionalment, aquest aparcament acollirà també properament una prova pilot de préstec de cinc bicicletes elèctriques, per a facilitar l’accés i l’última part dels desplaçaments d’usuaris que no disposin de bicicleta pròpia. La bicicleta elèctrica, a més, facilitarà el trànsit per la via ciclista, especialment en cas d’usuari poc habituats, ja que està situada a la falda del Montseny i compta amb alguns trams amb pendents moderats.


 20 aparcaments a tot Catalunya

 Amb l’objectiu d’estendre aquesta experiència pilot de Santa Maria de Palautordera a la resta de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en un estudi per identificar les estacions ferroviàries –Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya– amb major demanda potencial per a l’ús de bicicletes. Així, el conseller ha anunciat que “volem estendre l’experiència dels aparcaments segurs a 20 estacions més, i a 10 llocs més de préstec de bicicletes elèctriques. Tot plegat ajudarà a que s’entengui que la bicicleta és una mitjà de transport que hem de potenciar en el nostre país”.


Anella del Montseny

 En el marc d’aquesta línia de promoure l’ús quotidià de la bicicleta i promoure la intermodalitat, la Generalitat ha iniciat recentment els treballs de la via ciclista que comunicarà l’estació de tren de Riells i Viabrea- Breda amb el nucli urbà de Breda (la Selva). En aquest context, el conseller Calvet ha anunciat l’impuls de la redacció d’un projecte per unir aquesta via ciclista i la de Santa Maria de Palautordera avui inaugurada, enllaçant amb altres rutes existents, fet que contribuirà a teixir una xarxa de rutes ciclables del Montseny.

 Aquesta nova via tindria una longitud de 14 quilòmetres i permetrà connectar els municipis de Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, la Batllòria, Gualba, Riells i Viabrea i Breda, i les respectives estacions.

 D’altra banda, el conseller també ha anunciat altres infraestructures a la comarca. D’una banda, “una rotonda que connectarà la C-35 i la BV-5301” i, de l’altra, “una passera per a vianants i ciclistes entre el nucli de Sant Celoni i la seva zona industrial”.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona