Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Reciclatge

Imatges relacionades

  • Prospeccions araqueològiques

    Prospeccions araqueològiques

PROSPECCIONS ARQUEOLÒGIQUES AMB GEORADAR AL SUBSÒL DE L'ESGLÉSIA

30 de maig de 2018

Aquest dimarts s'han portat a terme les tasques de prospecció arqueològica amb georadar de l'església de Santa Maria de Santa Maria de Palautordera que permet descriure el subsòl i els objectes que s'hi troben. La feina ha consistit en passar un equip en línies equidistants i paral·leles que permet enregistrar les variacions relatives a la intensitat i al camp magnètic en extensió i detectar amb certa facilitat les alteracions que les estructures arqueològiques i, sobretot, les metàl·liques poden suposar, segons ha explicat Helena Ortiz de l'empresa SOT Prospeccions Arqueològiques.

En aquesat sentit, amb el georadar es pot baixar fins a dos metres de profunditat i per diferències de contrastos dels resultats obtinguts es pot saber si al subsòl hi ha roques, sorres i altres materials. També identificar si hi foses, restes arqueològiques "Es tracta de dibuixar el subsòl", diu Helena Ortiz.

De fet, és la utilització de tècniques no invasives ni destructives que posa a l'abast dels geòlegs, arqueòlegs i equips d'excavacions per optimitzar els recursos i fer les excavacions puntuals allà on cal realment, cosa que permet també gestionar millor el patrimoni estalviant despeses i recursos perquè s'evita anar a cegues.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona