Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Gitanes 2015

Imatges relacionades

  • El Punt d'Informació Turística ja és Certificació Biosphere

    El Punt d'Informació Turística ja és Certificació Biosphere

EL PUNT D'INFORMACIÓ TURÍSTICA DE PALAU JA ÉS "CERTIFICACIÓ BIOSPHERE"

16 de març de 2018

Amb l’objectiu de crear un distintiu de compromís per la sostenibilitat turística a partir de la “Certificació Biosphere” i fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis el seu reconeixement a través del distintiu, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç han impulsat el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”. Un reconeixement, que ahir van recollir 245 empreses i serveis de la demarcació, 27 de les quals són del Vallès Oriental.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate, van participar a l’acte de cloenda del lliurament d’aquests distintius. Conesa ha assegurat que la «Diputació compta amb una estratègia de territori fonamental a través de la seva sostenibilitat, el respecte al medi ambient i el patrimoni». «Hem de posar en valor – ha afegit la presidenta de la Diputació - aquest Compromís Biosphere perquè fem futur des del sector del turisme. Perquè volem posicionar el nostre territori com una de les millors destinacions del món». Per la seva banda, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha celebrat el lliurament dels distintius Biosphere i ha manifestat que “les institucions hem de treballar i coordinar projectes per tal de fer del turisme un actiu sostenible i amb visió a llarg termini”. Tanmateix, durant la seva intervenció ha fet al·lusió a què el distintiu és un compromís i en aquesta característica rau el valor de la certificació. Així mateix, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ha participat en la sessió inicial, ha explicat en aquesta mateixa línia que «el distintiu de Compromís per la sostenibilitat Biosphere és una línia prioritària per la Diputació de Barcelona i ens permet seguir avançant cap a un turisme sostenible i responsable». El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la Destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable. Amb aquesta metodologia la Diputació de Barcelona disposa de la “Certificació Biosphere" a través de les seves marques turístiques i , a partir d’ara, els serveis turístics i les empreses poden involucrar-se amb la seva sostenibilitat a través del “Compromís Biosphere”. L’any 2017, l’Institut de Turisme Responsable, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council, va atorgar a la Diputació de Barcelona i les tres marques turístiques de la demarcació –“Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”, la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible, una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

 

Empreses i serveis de la comarcar amb el distintiu

Fundació Catalana de l’Esplai / La Trauna, Hereus de FJ Argemí sl, Daema Aventura, Hotel Granollers, Rt. Fonda Montseny S.L, Nice-Wellcoming Home, S.L, Apartaments Turístics Cal Ferrer, Oficina d'informació turística de Granollers, Aprèn, Serveis Ambientals S.L., Hotel Molí de la Torre, Ajuntament de Caldes de Montbui, Can Gual Turisme Rural, Museu Arxiu Tomàs Balvey, Can Gual Agroturisme, Iniciatives Cambero S.l., Restaurant El Folló, Oficina de turisme de Sant Celoni, Punt d’informació turística de Santa Maria de Palautordera, Ostrya celler del Ferrer Gastronomic Experience, El Folló Turisme Rural, Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès, Samalus Natura, Can Fabregas del Bosc, Hotel Ibis Montmeló-Granollers, Masia Rural Can LLuci, Museu Abelló, Museu de Montmeló.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona