Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Festa Major 2017

Imatges relacionades

  • Àrea d'aportació

    Àrea d'aportació

SANCIONS PELS MUNICPIS QUE RECICLEN POC

23 d'octubre de 2017

La futura llei de residus de la Generalitat de Catalunya que es començarà a discutir amb tots els agents implicats d'aquí un mes, inclourà un enduriment de la fiscalitat per tal que les ràtios de reciclatge s'apropin més als estàndards que exigeix Europa.

 

L'objectiu fixat per la UE és que els estats reciclin el 50% del total dels residus el 2020, però la ràtio actual catalana està en un 30%, i en el cas de Palau, ens trobem en un 40%  Entre les mesures incentivadores de la nova llei s'inclourà una penalització per als ajuntaments que abusin de l'abocador o la incineració i no arribin als mínims de reciclatge.

 

"Volem penalitzar més els residus que acaben als dipòsits controlats o incineradores", ha explicat el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost. De fet, el departament de Medi Ambient engegarà a partir del 2018 una estratègia d'encariment dels cànons que actualment paguen els municipis per desfer-se dels residus que no es reciclen.

 

En tres anys el preu per tona abocada en un dipòsit controlat a Catalunya creixerà un 57% i passarà dels 30 euros actuals als 47 euros.  En el cas dels residus que no es separen i es porten a les incineradores, com és el cas de Palau, el preu per tona passarà de 14,5 euros als 23,60 euros, un 68% més. Amb l'enduriment previst a la futura llei, els ajuntaments que no arribin als estàndards mínims de reciclatge marcats per la UE hauran d'afrontar sancions. 

 

Font: Diari Ara

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona