Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Biblioteca Ferran Soldevila

Imatges relacionades

 • Consell alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

  Consell alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

 • Consell alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

  Consell alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

L'AJUNTAMENT DE PALAU ACULL EL CONSELL D'ALCALDES I ALCALDESSES DEL VALLES ORIENTAL

5 de juliol de 2017

Les principals línies d'actuació i inversions de la Diputació de Barcelona en matèria d'atenció a les persones, així com el detall dels programes desplegats als municipis en l'àmbit del benestar social, salut pública, consum i igualtat ciutadana han estat els punts principals que la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha explicat aquest migdia en el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental, celebrat al Centre Cívic Salvador Fàbregas de Santa Maria de Palautordera.
Meritxell Budó  ha destacat la importància del pla de cohesió social i el pla complementari també de suport a la cohesió social a la demarcació de Barcelona, amb una forta incidència econòmica a la comarca del Vallès Oriental. En aquest sentit, ha explicat que per aquests dos programes a la demarcació de Barcelona es destinen 25 milions d'euros, dels quals 4,7 milions s'inverteixen al Vallès Oriental.
En temes de benestar social també ha fet esment important en el servei de teleassistència actualment amb 74.000 usuaris a tota la demarcació, durant el 2016, de les quals 6.548 corresponen  a la comarca i s'espera que a final d'aquest any s'augmenti fins a 7.100. Amb aquestes xifres es dona cobertura a gairebé l'11% a persones majors de 65 anys i el 37,38% a majors de 80 anys. En relació a la teleassistència també s'ha començat a implementar el que es coneix com a teleassistència avançada, és a dir, la instal·lació de dispositius per fer el seguiment del dia a dia en temes de consum de gas, consum elèctric o consum d'aigua per assegurar que la persona que disposa d'aquest servei té una bona higiene o alimentació, entre d'altres condicionants.

Auditoria energètica

Emmarcat en la lluita contra la pobresa energètica, s'ha desplegat el programa preventiu d'auditories energètiques, que entre 2017 i 2018 inclourà la realització d'auditories a 4.000 habitatges en tota la demarcacaió, amb una inversió total d'1 MEUR en aquest període, i un estalvi anual d'1,2 MEUR i una disminució d'emissions de CO2 de 630 tones l'any, equivalent al consum de més de 200 llars. El programa inclou les actuacions al habitatges, d'assessorament o reforma, que es derivin de les auditories.
Tanmateix s'ha incidit en qüestions de salut pública com la seguretat alimentària, el control sanitari de l'aigua de consum humà, la sanitat ambiental o la promoció de salut.
Finalment, en l'àmbit d'Igualtat Ciutadana, entre les accions que desplega la Diputació de Barcelona per a l'abordatge integral de les violències masclistes, cal recordar el nou suport econòmic i tècnic ofert als ajuntaments per elaborar protocols davant l'assetjament sexual en espais públics o d'oci.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona