Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Gitanes 2015

Imatges relacionades

 • Capçalera JEP2018

  Capçalera JEP2018

 • Cartell JEP 2018 SMP

  Cartell JEP 2018 SMP

 • Església de Santa Maria

  Església de Santa Maria

 • 2018 any europeu patrimoni

  2018 any europeu patrimoni

 • Consell europa

  Consell europa

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2018

12 d'octubre de 2018

Com cada any arriba la cita amb les Jornades Europees del Patrimoni, enguany en el marc de 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural. L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera s'hi adhereix com ha anat fent en els darrers anys. Un treball conjunt de les àrees de Cultura i Turisme.


Aquestes Jornades s'organitzen simultàniament a tota la UE i es basen en l'accés gratuït a activitats en elements patrimonials durant tot un cap de setmana (12, 13 i 14 d'octubre). A Palau s'ha previst l'activitat pel divendres dia 12 d'octubre amb motiu dels actes de la Festa Major Aplec del Remei 2018.


Visita guiada a l'església de Santa Maria de Palautordera

Visita guiada a l’església de Santa Maria de Palautordera, edifici gòtic tardà del segle XVI (Bé Cultural d'Interés Local -BCIL), la torre del campanar, torre de l’antic Palau del segle XIII (Bé Cultural d'Interés Nacional), els seus vitralls barrocs del segle XVII, la rèplica del retaule gòtic de Sant Pere de Joan Gascó del segle XVI (l’original està a la sala del gòtic del MNAC) i també donar a conèixer i explicar els resultats de la prospecció amb georadar del subsòl de l’interior de l’església que es va fer al maig d’aquest any.


Divendres 12 d'octubre, 3 torns de visites: 1 al matí de 12 a 13 hores i 2 a la tarda de 17 a 18 h i de 18 a 19 h

Places limitades, inscripcions a: turisme@smpalautordera.cat - 93.847.96.20


Any Europeu del Patrimoni Cultural

Aquest 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu. La commemoració, aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa el 17 de maig de 2017, vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.


Un dels principals objectius de l’Any Europeu és promoure la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social, objectiu compartit amb el de les Jornades Europees de patrimoni que se  celebren cada any.


Les Jornades Europees del Patrimoni són la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni.  El caràcter de les activitats de les JEP contribueix a reunir als ciutadans i posa en relleu la dimensió europea i el valor del patrimoni cultural en 50 estats signataris del Conveni Cultural Europeu. Cada any s'organitzen més de 70.000 actes per tal de contribuir a la presa de consciència sobre el patrimoni comú d'Europa i la necessitat constant de la seva protecció, així com per crear experiències de patrimoni cultural compartit, promoure la inclusió i fomentar la creativitat i la imaginació.


Aquesta festa del patrimoni és una gran oportunitat per donar a conèixer el patrimoni cultural de Catalunya i, com cada any es convida als municipis i tots els agents culturals relacionats amb el patrimoni, a obrir i mostrar els seus béns i espais patrimonials,  perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i de les activitats que organitzin, per tal de donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni, i així aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.


Preu: GRATUÏT
Lloc: Església de Santa Maria

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona