Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Cigonyes

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

 • Neus Mar

  Neus Mar

 • Port Bo

  Port Bo

 • Cicle de Música Catalana

  Cicle de Música Catalana

CANTADA D'HAVANERES

24 d'agost de 2018 , HORA: 22h

Amb motiu del 22è Cicle de Música Catalana s'ha previst la cantada d'havaneres a càrrec de Neus Mar Quartet i el grup Port Bo.

Neus Mar s’inicia al món de l’havanera de la mà de Càstor Pérez amb el que va crear l’espectacle “L’essència de l’havanera”, i que juntament amb el percussionista Enric Canada van estrenar el setembre del 2008 a l’ermita de Sant Sebastià com a concert cloenda del Cicle d’Estiu de Joventuts Musicals de Palafrugell. Aquest espectacle del qual, al 2009 es va enregistrar un cd, és un recull d’havaneres cubanes del S.XIX fins la Vieja Trova, moltes d’elles pensades per ser cantades per una veu de dona. Aquesta formació anomenada Cubacant va presentar l’espectacle a diversos escenaris arribant a Cuba fins el novembre del 2010, en que va morir.

L’any 2009 Neus Mar dirigeix, juntament amb el Bloc Havanerus, la Cantada d’Havaneres per a la Marató que el passat 2014 ha arribat a la seva sisena edició fent una aportació molt important a la Marató.

El grup Port-Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, sovint era acompanyat al piano per el mestre Frederic Sirés autor de la popular l’havanera “La gavina”.

El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també a Mondragón, Donostia, Bilbao, Cádiz, Madrid, Valladolid, Torrevella, Mallorca, Menorca, Formentera, Perpinyà, Cotlliure, Luxemburg, Amsterdam, Zuric, Hessel i La Havana. En aquesta darrera, representant al país en el “Festival de Habaneras de La Habana” els anys 1989, 1991, 1992, i 1993.

Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 23 discos amb més de 220 temes diferents. El repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

En l’actualitat el grup el formen, Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer (Mineu) baríton i Carles Casanovas veu baixa, guitarra i direcció musical.

 

 

 

Lloc: Envelat
Preu: activitat gratuïta

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona