Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Concurs d'aparadors

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

  • audició de sardanes

    audició de sardanes

AUDICIÓ DE SARDANES AMB LA COBLA GENISENCA

24 de juny de 2017 , HORA: 18.30h

L'agrupació sardanista Som i Serem Sardanistes Palauencs ha programat per Sant Joan la tradicional audició de sardanes a la plaça Major.

L'audició anirà a càrrec de la cobla Genisenca de Taradell i s'interpretaran un total de 9 sardanes ballables.

Abans de la mitja part,  s'interpretarà la sardana escollida pel Dia Universal de la Sardana (que es celebra el 18 de juny) i que serà Una Mirada, de Pep Ventura ja que enguany es commemora el bicentenari del naixement d'aquest músic figuerenc i creador de la sardana moderna.

El Dia Universal de la Sardana es celebra arreu de les ballades i actuacions sardanistes. Per unir simbòlicament totes les activitats s’ha triat  com dèiem la sardana, de Pep Ventura.

L’objectiu del Dia Universal de la Sardana és estendre el concepte i el so de la sardana arreu. Alhora, serveix per crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta. La sardana d’enguany es pot aconseguir a través de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya. Gràcies a aquest servei els darrers anys s’ha facilitat la difusió de la sardana unitària entre entitats, cobles i casals catalans de l’exterior. De fet, en ocasions anterios, casals com el de Grenoble (França), Basilea (Suïssa), Mendoza (Argentina) o Victòria (Austràlia) han participat en l’esdeveniment.

Tots els promotors d’activitats sardanistes en aquesta data i a qualsevol indret del món poden adherir-se a aquesta commemoració tot fent constar una referència expressa a la jornada a les seves programacions.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i des del 2012 se n’ocupa la Confederació Sardanista de Catalunya.


Lloc: plaça Major

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona