Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Concurs d'aparadors

Animals de companyia

Imatges relacionades

  • Tinença responsable

    Tinença responsable

 

Inscripció en el Cens municipal d’animals domèstics

 

Els propietaris de gossos i gats del municipi estan obligats a inscriure els animals en el Cens municipal d’animals de companyia i també a dur-los degudament identificats mitjançant un xip electrònic. Per tal de censar els animals us heu de dirigir a la Oficina d’Atenció al Ciutadà a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

 

Llicència per tinença i conducció de gossos potencialment perillosos

 

Les persones que vulguin ser propietaris d’un gos considerat potencialment perillós han de sol·licitar una llicència que els habilita per posseir i conduir gossos d’aquestes característiques.

 

Per iniciar la gestió cal omplir l’imprès de sol·licitud de llicència de tinença i conducció de gossos potencialment perillosos que us serà proporcionat a la Oficina d’Atenció al Ciutadà que es troba a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

 

Aquests gossos també han de ser degudament censats i xipats.
Horari de la Oficina d’Atenció al Ciutadà

De dilluns a divendres, de 9h a 14h i dimecres de 17h a 19:30h.

 

La llicència  municipal per a la tinença i conducció d’aquests animals té un període de validesa de cinc anys, de forma que cal renovar-la per períodes successius de la mateixa durada. Per poder fer la  renovació caldrà adreçar-te a l'OAC.

 

No disposar de la llicència o no renovar-la és una falta greu sancionable amb un import de 2.404 € a 15.025,30 €.

 

Tinença responsable d'animals de companyia

 

Com a propietari d'un gos, cal ser conscient de la necessitat de recollir  els excrements, ja sigui en voreres, escocells, parterres, zones enjardinades , parcel.les no edificades o àrees de gossos.   

 

No recollir les caques suposa problemes de salubritat. Segons dades estadístiques 3 de cada 10 mascotes tenen paràsits i el 30 % de les mascotes es troben sense desparasitar, convertint-se en un perill tant per als seus amos com per a qualsevol persona que estigui en contacte amb ella o amb la seva matèria fecal. Conseqüentment cal cuidar tant la salut de les nostres mascotes, així com recollir els seus excrements.

 

També suposa molèsties i males olors, així com problemes de convivència i de respecte per l’entorn. Quan surtis a passejar amb el teu gos, pensa a portar la bossa per recollir els excrements. Qualsevol bossa va bé! Pots fer ús de les papereres especials o dipositar-los a les papereres o  contenidors de deixalles habituals.  

 
Quan passegem els gossos, aquests han d’anar lligats i en el cas dels gossos potencialment perillosos també han d’anar amb morrió. Les úniques zones de l’espai públic on està prohibida la presència de gossos i que cal respectar son les zones infantils de joc dels parcs i les zones enjardinades, on nens i nenes pugin gaudir de l’espai amb garanties de salubritat.   

 

Guia d'on buscar un gos perdut
Per que esterilitzar el teu animal de companyia?

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona